lauantai 31. heinäkuuta 2010

Nappeja korvaan ja rintapieleen

Sain aikaan pari rintanappia ja korvakorut edellisten projektien jämätilkuista. Pinkki kangas on samaa kuosia kuin lipasto ja pitsiä olin leikellyt paitaan. Pitsinapin tein valmiista aihiosta Sinooperista, ja pinkki on tavallinen nappi, jonka päällystin.

Alin rintanappi ei ole omaa tekoa, vaan matkamuisto Tallinnasta. Tykkään sen ristipistokuosista, ja jonkun vanhan kirjontatyön voisi hyvin muokata rintanapiksi.


Tarvikkeet: Kangastilkkuja, pitsinpala, valmis rintanappiaihio tai nappi ja hakaneula, korvakoruaihiot. Neulaa ja lankaa.

Aika: Ukkosmyrsky (televisio ja tietokone irti seinästä).

sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Eine lüstige Lampe


Tällä kertaa hyökkäsin askarteluvimmani kanssa pikkusiskon uuteen kämppään. Keittiöön oli ripustettu vanhempien vintiltä löydetty lamppu. Puhtaanvalkoinen kupu kaipasi väriä pintaan. Sinooperista löytyi juuri oikeansävyistä kontaktimuovia ja visio oli valmis: violetteja palloja.

Erikokoisten pullonkorkkien avulla ympyrät oli helppo piirtää muovin taa. Sitten vain ctrl+x ja ctrl+v eli leikkaus ja liimaus.


Tarvikkeet: Lamppukupu, värillistä kontaktimuovia ja sakset.
Aika: Kuulumisten vaihto siskon kanssa.

Ja vielä kuva koko värikkäästä keittiöstä. Ihanat verhot ovat Marimekkoa ja kalusteet edellisen asukkaan jäämistöä.


torstai 22. heinäkuuta 2010

Tyynyliinasta kauppakassi

Uffilta löytyi sievä tyynyliina, jonka halusin kiepauttaa kassiksi. Inspiraatio odotteli itseään aika tasan kaksi vuotta. Kun se sitten saapui, leikkasin tyynyliinan pohjasta kaistaleet kantokahvoiksi ja leveämmän kaistaleen kassin pohjaksi. Surrautin palaset paikalleen ompelukoneella. Lisäsin vielä sivutaskun, joka jäi yli aiemmasta projektista.


Tarvikkeet: Vanha tyynyliina, sakset, nuppineulat ja ompelukone.
Aika: Sunnuntai-ilta, jonka olisi voinut ihan hyvin viettää ulkona kesän lämmössä.

Laitan vielä yhden kuvan, kun tuli niin kivoja tuolla lähimetsikössä. Pitäisi enemmänkin kuvata ulkona.

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Farkkusortsit festareille

Ei tämän kummempi idea. Vanhat hyvin istuvat farkut menettivät lahkeensa kesän kuumuudessa. Koska kangas ei ole stretchiä, päädyin ompelemaan halkiot sivulle, ettei kinnaa. Tykkään.

Tarvikkeet: Farkut ja sakset. Ompelukone, jos haluaa halkioita tai muuten siistimpää jälkeä.
Aika: Yksi jakso Rock of Lovea.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...