perjantai 25. syyskuuta 2009

Linkkivinkki: Päällystä Ikeasi uudelleen


Olohuoneen nurkasta löytyy Ikean vanha Klippan-sohva, joka tekisi jo mieli vaihtaa isompaan ja kauniimpaan. Yhden uudistusvaihtoehdon tarjoaa Bemz - ruotsalainen firma, joka myy Ikean huonekaluihiin sopivia päällisiä. Valikoimassa on myös Marimekon kankaita.

Klippaniin saisi nätin kuosin hintaan 89 - 219 euroa.  Ottaen huomioon, että sohva itsessään perusverhoiltuna maksaa 169 euroa, eikä se sohva siitä suurenisi, jätän päällystämisen väliin. Ja myyhän Ikeakin vaihtopäällisiä Klippaniin hintaan 29 - 89 euroa. Mutta ne eivät näytä Bemzin valikoiman jälkeen miltään.

lauantai 19. syyskuuta 2009

Radiokirppis


Radiokirppis vaatii aikaa. Yli 150:n pöydän läpikäyminen kuitenkin palkitsee. Tarjonta on peruskirpputoritavaraa (vaatteita, kirjoja, levyjä, pikkusälää), mutta niin suurta, että sieltä harvoin lähtee tyhjin käsin pois.

Lisäksi muutama vakiopöytä rikastaa valikoimaa: heti oven läheltä löytyy pöytä täynnä vanhoja lehtiä (-40-70-luvuilta), tapetteja ja opetustauluja. Aivan perällä on kerätty pöytä täyteen vanhoja aterimia ja metalliastioita. Kassan vieressä olevasta vitriinistä voi bongata keräilytavaraa, kuten koruja, astioita ja koriste-esineitä, mutta hinnat ovat korkeita. Yhdestä peränurkasta löytyy pesukoneita, joiden kunto on tarkastettu. Huonekaluja on turha etsiä, paitsi ilmoitustaululta.

Tunnelmaa elävöittää kahvilanurkkaus, jossa mummut lepuuttavat jalkojaan ostoskierroksen jälkeen vaarien pelatessa hedelmäpeliä. Kahviosta voi ostaa myös kuivakakun tai pussillisen pullia kotiin.

Hinnat vaihtelevat paljon, mutta yleisesti ottaen Radiokirppis ei ole halvimmasta päästä. Välillä voi bongata -50% -kyltin joistain pöydistä.

Kiitän: Monipuolista ja vaihtuvaa tarjontaa
Moitin: Viikonloppuisin ahdistavan ruuhkaista ja pitkät jonot kassalle.
Viimeisin löytö: Pussillinen pitsinauhoja 1,20 e

Kirpputoritiedon jakaminen alkaa

Nyt on isoimmat huonekaluprojektit tehtynä, joten keskityn hetkeksi kirpputoreihin.

Kasasin Google Mapsiin Tampereen kirpputorikarttaa. Projekti on vielä kesken, mutta kartasta löytyvät ainakin ne paikat, joissa olen käynyt viime aikoina. Osoitteen lisäksi kartasta näkee aukioloajat ja linkit kirpparien kotisivuille (jos on).

Tarkoitus on myös kirjoittaa blogiin lyhykäiset arviot kustakin kirpparista.

tiistai 1. syyskuuta 2009

Lundian lakkaus


Vanhemmilta vapautui pätkä Lundiaa, juuri kun koti kaipasi kirjahyllyä. Mäntypuisten hyllyjen varjossa kasvaneena kaipasin kuitenkin vähän raikkaamman näköistä ratkaisua. Päätin kuultomaalata kellertävät hyllyt valkoiseksi.

Jälkeenpäin kuulin, että kuultomaalaus on hyvä ratkaisu männylle, sillä täysin peittävä valkoinen maalipinta vaatii monta kerrosta ja tummat oksakohdat saattavat silti paistaa läpi.

Noudatin Lundian omia maalausohjeita lukuunottamatta pintojen alkupesua. Isän lainaamalla hiomakoneella sain pinnat nopeasti käsiteltyä. Isä innostui myös rakentamaan kuivaustelineet, jotta sain maalattua samantien molemmat puolet hyllylevyistä. Ilmeisesti nikkaroimalla pääsee keski-ikäisten miesten sydämeen, sillä Tampereen päässä myös talonmies halusi avustaa hommassa. Hänkin kyhäsi telineet pihalle ja levitti muovia roiskesuojaksi.

Toinen hionta- ja maalauskierros sujui nopeasti. 0,9 litran lakkapurkki alkoi huveta ja itaruus iski. En halunnut ostaa lisää lakkaa ja vähän laiskottikin. Kasasin hyllyn ja hioin ja lakkasin vain näkyvät osat. Esimerkiksi hyllyjen alapuolet jäivät vetämättä toiseen kertaan. Saa nähdä, kostautuuko laiskuus myöhemmin, kun hyllyä haluaisi siirrellä.

Tarvikkeet: Hiekkapaperia, (hiomakone ja kuulosuojaimet), liina pölyjen poistoon, Kiva-kalustelakkaa (valkoinen, puolihimmeä), yksi isä ja avulias talonmies.

Aika: Ensimmäinen kierros: hionta koneella vei yhden illan, pintojen puhdistus ja lakkaus joka puolelta kolme iltaa. Toinen kierros: näkyvien osien hionta käsin, puhdistus ja lakkaus meni yhdessä illassa.

Ja jos joku on onnistunut välttymään Lundialta elämänsä aikana, niin lopuksi kuva hyllyistä odottamassa ensimmäistä hiontaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...